Vegyipar

Vegyipar

Bevonatolás

Amikor ipari felületeket bevonatolnak, a fémgőzt vákuum alatt kezelik. A tipikus folyamatokban a fém vékony rétegben kondenzálódik a kívánt felületre, vákuum szükséges hogy a fémgőzt nyomás alatt tartsa.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgódugattyús vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Folyamatos és szakaszos desztilláció

Az oldószerekkel szennyezett szennyvizet környezetvédelmi okokból kezelni kell. A legegyszerűbb módszer erre a vákuumdesztilláció, ahol az alacsonyabb forráspontú anyagot elpárologtatják, majd kondenzálják, kivonva a veszélyes anyagokat a keverékből. A szennyvizet ezután a megfelelő helyre lehet szállítani további felhasználás céljából.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgódugattyús vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Hűtés

A felületek hűtése a víz vagy más oldószerek szabályozott elpárologtatásával történik. Ezt az akár veszélyes vegyianyagokban telített, magasabb hőmérsékletű gőzt szívja el a vákuumszivattyú, mely hűsítő hatást eredményez.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgólapátos vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Gáztalanítás

Az extrudereket általában termékek gáztalanítására használják. Az extruderben a viszkózus anyagokat összenyomják, és ezzel egyidejűleg megszabadulnak az oldószerektől. A használt vákuumszivattyú kizárólag az alacsony forráspontú oldószereket, valamint a légbuborékok kivonásáért felel.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgólapátos vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Szárítás

Minden gyógyszeripari termék szárításon megy keresztül, mielőtt a piacra kerül. Az oldószereket fűthető statikus, vagy dinamikus szárítók alkalmazásával távolítják el a termékből. A vákuumszárítás előnye, hogy alacsony hőmérsékleten is ki tudjuk vonni a nem kívánt oldószereket a végtermékből.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgólapátos vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Gázkompresszió

A gázokat össze kell sűríteni, mielőtt csővezetékeken keresztül tovább lehetne őket szivattyúzni felhasználás céljából. Sok esetben még ez a sűrítés szükséges, hogyha csökkenteni szeretnénk a tárhely kapacitás méretét.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Körmös vákuumszivattyú

Impregnálás

Az impregnálás a következő folyamatokból áll: A végterméket, (például egy elektromotornak a tekercseit) egy forgó edénybe helyeznek. Egy megfelelő impregnálószert (például gyanta) bejuttatunk a forgóedénybe, mely vákuum alatt áthatol az impregnálni kívánt anyag felületén.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgólapátos vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Pneumatikus szállítás

A kemikáliák biztonságosan és gazdaságosan szállíthatók kompresszorok vagy vákuumszivattyúk segítségével. Szennyeződésmentes, ezáltal veszteségmentes megoldást kínál, egyszerű csövezéssel az anyag deformációmentessége biztosított.

Forgódugattyús vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú

Oldószer visszanyerése

A legegyszerűbb módszer erre a vákuumdesztilláció, ahol az alacsonyabb forráspontú anyagot elpárologtatják, így akár pneumatikusan szállítható, majd kondenzálják, ezzel a megfelelő helyen újra felhasználható az oldószer.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgódugattyús vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Vékony rétegű párologtatás

Ezt a folyamatot, (melyet molekuláris párologtatásnak is neveznek) arra használják, hogy a szűk forráspont tartományú anyagok elkülönítésére használják. Az ilyen berendezések speciális kialakításúak, és csak meghatározott vákuumszinteken működnek megfelelően.

Forgólapátos vákuumszivattyú – Forgódugattyús vákuumszivattyú - Csavar vákuumszivattyú

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár