Környezeti iparágak

Biogáz kitermelés

Az eleveniszapos- és derítő tartályokban előállított biomasszát az emésztőtoronyban stabilizálják és biogáz előállítására használják fel. Az iszap alapos összekeverése növeli a gázhozamot, és csökkenti a reaktorban való tartózkodási idejét. A folyamat során a gázt kivonják az emésztőtorony felső részéből, sűrítik és az alján lévő fúvókákon keresztül visszavezetik.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú - Forgólapátos vákuumszivattyú - Forgódugattyús vákuumszivattyú - Körmös vákuumszivattyú

Sűrített levegő szennyvíztisztító telepeken

A szennyvíztisztító telepek rothasztó tartályait sűrített levegő segítségével oxigénnel aktiválják. Az iszap oxigénnel való alapos elkeverése növeli a gázhozamot és csökkenti a tartályban való tartózkodási idejét. Még jobb eredmények érhetők el meleg sűrített levegővel.

Oldalcsatornás vákuumszivattyú

Emésztőgáz kompresszió

A folyadékgyűrűs vákuumszivattyú üzemi folyadéka a kompressziós hő elnyelésével hűti a beszívott emésztőgázt, közel izoterm folyamatot fenntartva. Ez pozitívan befolyásolja a szelepek, gázégők élettartamát és csökkenti a karbantartási költségeket. Az üzemi folyadék hűtési funkciója egyidejűleg lángelvezetőként is működik, így csökkenti a robbanásvédelmi költségeket is. A szennyezett nyersgázt a folyadékgyűrűben tisztítják meg, mint egy gázmosóban, és részlegesen száraz gázt kapunk. A gáz így oxigénnel lesz ellátva, ami jótékony hatással van az emésztő hatékonyságára.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú

Szárító rendszerek

Radiális fúvó, vákuumszivattyú – Forgódugattyús vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú – Csavar vákuumszivattyú

Szűréstechnika

A szűrési folyamat felgyorsítható azáltal, hogy vákuumot alkalmazunk egy tartályba, mely áthúzza a folyadékot egy szűrőn, ezzel „segítve” a gravitáció munkáját.

Oldalcsatornás vákuumszivattyú – Forgódugattyús vákuumszivattyú

Gáz recirkuláció (újra keringtetés)

Forgódugattyús vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú

Napelem laminálás

A napelem panel tipikusan a következő rétegekből áll:

- Fedőfólia

- Polimer réteg (általában etilén-vinil-acetát)

- Napelemek

- Polimer réteg (általában etilén-vinil-acetát)

- Üveg panel

Ezek a rétegek bekerülnek a laminálógép kamrájába, ahol a levegőt vákuum segítségével elszívják. A második lépésben, még mindig vákuum alatt, a polimer rétegeket hőkezeléssel viszik fel.

Szeméttelep

A fedett szemét oxigén kizárásával történő emésztése depóniagázt termel. A gázt egy tartályba összegyűjtik, sűrítik, majd elszállítják, hogy később fűtőanyagként elektromos áram előállítására felhasználják, vagy cseppfolyósított gázként hasznosítsák újra.

Oldalcsatornás vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú

Talajgáz kitermelés

A talajgáz kitermelés egy jóváhagyott módszer az aromás szénhidrogénekkel és illékony halogénezett szénhidrogénekkel szennyezett talaj helyreállítására. Az oldalcsatornás vákuumszivattyúk működési tartománya az agyagok mennyiségétől, eloszlásától, telítettségi nyomásától, a talajon áthaladó légáramlástól és az alkalmazott vákuumtól függően 10-80 m. Az elszívott levegő ártalmatlanítását a levegőminőségre vonatkozó műszaki utasítások szerint kell végezni.

Oldalcsatornás vákuumszivattyú

Szennyvíz szippantó kocsik

A szennyvíz elszállításához és a csatornahálózatok tisztításához szükséges szívónyomást vákuumszivattyúk biztosítják. A szennyvízben lévő szennyeződések felszívódnak, melyeket szivattyú segítségével lehet kimosni a vákuumszivattyúból.

Oldalcsatornás vákuumszivattyú – Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú – Körmös vákuumszivattyú

Szennyvíz elvezetés

Központi vákuumrendszerek használatával a szennyvíz elvezetése akár egy helyen megoldható. A szennyvizet komplett lakóterületekről lehet egyidejűleg összegyűjteni, elvezetni és elhelyezni. Vákuum használatával a szennyvíz akár 97%-a is felfelé szállítható.

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár