Száraz-körmös vákuumszivattyúk

Szárazon futó körmös vákuumszivattyúkAz Elmo Rietschle C-sorozatú száraz-körmös vákuumszivattyúi és légkompresszorai érintkezésmentes vákuumot vagy sűrített levegőt állítanak elő hatékonyan és gazdaságosan. Érintkezésmentes alatt azt értjük, hogy a forgórészek nem érintkeznek sem egymással, sem a vákuumkamra belső falával, ezáltal a kompresszió szárazon és kopásmentesen tud megvalósulni.

A gázt a kompressziós kamrában elősűrítik, mielőtt kiürítik, ezért az Elmo Rietschle száraz-körmös szivattyúk jelentős energiamegtakarítást és nagy hatékonyságot kínálnak a hagyományos, roots fúvós (forgódugattyús) kialakításokhoz képest.

Innovatív körmös technológiánk:

A C-sorozat körmei minőségi gyártástechnológiával kialakított, optimalizált formával rendelkeznek. A precíziós fogaskerék-készlettel pedig mechanikusan szinkronizált a meghajtásuk. Speciális tömítések választják el a kompressziókamrát és a hajtóművet. A körmös rotorok a bemeneti és kimeneti csatornák nyitásával és zárásával szabályozzák a közeg szállítását. Így nincs szükség tömítőfolyadékra a sűrítőkamrában.

Rendelkezésre állnak robbanásbiztos változatok, valamint ATEX tanúsítvánnyal rendelkező vákuumszivattyúk és kompresszorok is, kérésre.

Száraz-körmös vákuumszivattyúk

A körmös vákuumszivattyúk és kompresszorok működési elve:

A C-sorozat körmös vákuumszivattyúi és kompresszorai statikus kompressziós rendszeren alapulnak. A forgódugattyús megoldásokkal ellentétben a kompresszió a kamrán belül a térfogatcsökkentés elvén történik.

A szivattyú két rotorból áll. Egymásnak ellentétes irányba forognak a fokozaton belül, nagyon szűk hézagokat betartva, anélkül, hogy összeérnének. Precíziós fogaskerék szinkronizálja őket. Ahogy a körmök elhagyják a beömlőnyílást, a levegő az axiális szívócsatornán keresztül jut be a fokozatba.

Ahogy a forgórészek forognak, a gáz a szívóoldalról a nyomóoldalra mozog. Ezután a forgórészek közötti térfogat csökkentésével növeli a nyomást, amíg az alsó rotor fel nem fedi a kipufogó-csatornát. Ez a sűrítés igen nagy nyomáskülönbséget eredményez, több mint 60%-os hatásfokkal.

Ezt követően az elősűrített gáz a kinyomónyíláson keresztül távozik. A sűrítési folyamat során keletkező hő csökkentése érdekében hűtőlevegőt szívunk be a kompressziós ház és a hangtompító burkolat közé, mielőtt a magas hőmérsékletű gáz elhagyná a szivattyút.

Száraz-körmös vákuumszivattyúk

Rendkívül alacsony végvákuum

Az új, alacsony végvákuumú (LUV) változatban a 60, 100 és 150 m³/h-s kis szivattyúink mostantól képesek támogatni azokat a csomagolási és gáztalanítási folyamatokat, ahol kimondottan mély vákuumra van szükség.

 • 60 - 180 m³/óra térfogatáram
 • 60mbar (abs.) végvákuum

Típusjellemzők:

 • Integrált léghűtés
 • Fordulatszám-szabályozási lehetőség
 • Kérésre ATEX tanúsítvánnyal
 • Alacsony karbantartásigény
 • Széleskörűen alkalmazható

C-VLR ZEPHYR vákuumszivattyúk:

Szárazon futó körmös vákuumszivattyúk

 • 60 - 1000 m³/óra térfogatáram
 • 50 mbar (abs.) végvákuum
 • A zajszint 50%-kal alacsonyabb a hagyományos körmös szivattyúkhoz képest: a VLR 501 például csak 78 dB(A) 400 mbar mellett.

C-DLR ZEPHYR kompresszorok:

Száraz-körmös vákuumszivattyúk

 • 60 - 600 m³/óra térfogatáram
 • Akár 2200 mbar túlnyomás

C-KLR ZEPHYR kombinált vákuum-kompresszorok:

Száraz-körmös vákuumszivattyúk

 • 80 - 140 m³/óra térfogatáram
 • -600 +1000 mbar vákuum-nyomás-tartomány
Száraz-körmös vákuumszivattyúk

A „ProCoat” bevonat ellenáll a korróziónak és meghosszabbítja az élettartamot

Szabadalmaztatott „ProCoat” szilárd filmbevonat érhető el, amely kiváló korrózióvédelmet nyújt, és ideális nedves alkalmazásokhoz is, például szárítási folyamatokhoz. Ezenkívül taszítja a port és a szennyeződést, valamint jobban ellenáll a nem kívánt anyag bejutásával szemben is.

Száraz-körmös vákuumszivattyúk
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár