V széria

Forgólapátos vákuumszivattyúk

Forgólapátos vákuumszivattyúk
Iparágvezető szárazüzemű és olajkenésű forgólapátos vákuumszivattyúink és alacsony nyomású kompresszoraink széles teljesítménytartományt biztosítanak. A környezetbarát, szárazüzemű forgólapátos szivattyúkat ipari vákuum-, nyomás- és kombinált nyomás- és vákuum-alkalmazásoknál használják. A jól bevált olajkenésű forgólapátos szivattyúk jellemzően meglehetősen mély vákuum előállítására alkalmasak.


Előnyök:

 • Alacsony zajszint
 • Robosztus kialakítás, mégis gazdaságos
 • Hosszú élettartam
 • Egyszerű használat
 • Könnyű karbantartartás
 • Alacsony olajfogyasztás az olajkenésű változatoknál
 • 4 - 1,535 m³/óra térfogatáram
 • 0.5 mbar (abs.) végvákuum

Olajkenésű forgólapátos vákuumszivattyú működési elve:

A forgólapátos működés alapelve a nyomás növelése a térfogat csökkentésével. Ez a kialakítás kiváló szolgálatot teljesít akár nyomás, vákuum, vagy a kettő kombinációja esetén is. A hengeres kialakítású kamrában a forgórész excentrikusan van elhelyezve úgy, hogy a tetején majdnem hozzáérjen a henger falához. A rotorlapátok a forgórész hornyaiban találhatók. Amikor a rotor forogni kezd, a centrifugális erő hatására a lapátok kilökődnek és a henger falának belső felületéhez csúsznak. Az olajkenésű forgólapátos vákuumszivattyú esetében a henger fala és a forgólapát között olaj filmréteget képzünk, ez tömít, hűt és kenést is biztosít.Forgólapátos vákuumszivattyúk

A két forgólapát között cella jön létre, amelynek térfogata a forgás során folyamatosan változik. A levegő a bemeneti nyíláson keresztül belép egy cellába, amíg a hátsó lapát el nem éri a bemeneti nyílás túlsó végét. Ezen a ponton a cella elérte a maximális légmennyiséget.

Ahogy a cella távolodik a bemeneti nyílástól, térfogata egyre kisebb lesz, így a levegő összenyomódik és a nyomás emelkedik. Egyes modellek kilépőszelepekkel vannak felszerelve a kimeneti nyílás mellett, amelyek megakadályozzák a kifújt levegő visszaáramlását a maximális nyomás elértekor.

Szárazon futó forgólapátos vákuumszivattyú működési elve:

A forgólapátos vákuumszivattyú működés alapelve ebben az esetben is a nyomás növelése a térfogat csökkentésével. Ez a kialakítás kiváló szolgálatot teljesít akár nyomás, vákuum, vagy a kettő kombinációja esetén is.

A hengeres kialakítású kamrában a forgórész itt is excentrikusan van elhelyezve úgy, hogy a tetején majdnem hozzáérjen a henger falához. A rotorlapátok, a forgórész hornyaiban találhatók.

Amikor a rotor forogni kezd, a centrifugális erő hatására a lapátok kidobódnak és a henger falának belső felületéhez csúsznak (érintkeznek). Ily módon két lapát között cella jön létre.

Forgólapátos vákuumszivattyúk

A levegő a bemeneti nyíláson keresztül belép egy cellába, amíg a hátsó lapát el nem éri a bemeneti nyílás túlsó végét. Ezen a ponton a cella elérte a maximális légmennyiséget. Ahogy a cella távolodik a bemeneti nyílástól, térfogata egyre kisebb lesz, így a levegő összenyomódik és a nyomás emelkedik.

Ez addig folytatódik, amíg a cellában a nyomás meg nem haladja a nyomókamrában lévő nyomást, majd a sűrített levegő kiáramlik a kimeneti nyíláson.

Egyes modellek visszacsapó szeleppel vannak ellátva, amelyek a maximális nyomás elérésekor megakadályozzák a kilépő levegő visszaáramlását.

Vákuum-kompresszor kombinált szivattyúk esetében a vákuum bemeneti nyílás alsó vége előre van tolva. A cella feltölthető a második bemeneti ágon keresztül is. A vákuum károsodásának elkerülése érdekében ez a második bemeneti nyílás körülbelül egy cellaszegmensre van a fő szívónyílástól mérve. A vákuum- és nyomáskapacitások aránya a bemeneti nyílás megválasztásával befolyásolható.

Rietschle VCS 300 vákuumszivattyú

Olajkenésű forgólapátos vákuumszivattyúk - V-VGD, V-VCB, V-VCA, V-VCE és V-VC

V-VGD néhány előnye:

 • 1,5mbar abszolút végvákuum
 • 4 - 24 m³/óra térfogatáram
 • A túlnyúló rotor és az integrált elektromotor kialakításának köszönhetően kevés helyet foglal
 • Alapfelszereltségként finomhálós szűrővel, vákuum visszacsapó szeleppel és olajleválasztóval

Elmo-Rietschle 3 év kiterjesztett garancia

ÚJDONSÁG! - V-VCS

Műszaki paraméterek:

 • 0,5mbar abszolút végvákuum
 • 200-360 m³/óra térfogatáram
 • Alacsony zajszint: 67 dB(A)
 • 4-5,5-7,5kw IE3-IE4 motorokkal
 • Olaj/levegő hőcserélő, finomhálós szűrő, vákuum visszacsapó szelep a szívóoldalon, gázballaszt szelep, védőburkolat és olajleválasztó az alapfelszereltség részeként
 • XD verzió: magas vízgőztűrő képesség és nagy oldószerállóság is elérhető
Forgólapátos vákuumszivattyúk

3 év garancia program

VC 50 - VC1500 és VCS200 - VCS300 modellekre 3 év kiterjesztett garancia lehetőség ingyenesen. Érdeklődjön kollégáinknál a részletekért!


Szárazüzemű forgólapátos vákuumszivattyúk, kompresszorok és kombinált változatok:

Forgólapátos vákuumszivattyúk

A V-VTE vákuumszivattyúk 3,5-12 m³/óra térfogatáram mellett 150mbar (abs.) vákuumot képesek képezni. Kompakt kialakításának köszönhetően egyszerűen gépekbe is betervezhetők, beépíthetők.

További jellemzők: alacsony zajszint, korrózióálló rotor, IP54 tanúsítvány, kábelcsatlakozókkal és hangtompítóval ellátva.

V-DTE kompresszor hasonló paraméterekkel, 1000mbar max. túlnyomást képes előállítani.


Közepes méretű száraz üzemű szivattyúink:

Forgólapátos vákuumszivattyúk

 • Beépített szívó ági levegőszűrővel
 • A hangtompító csökkenti a zajszintet és védi a kezelőt a forró felületek megérintésétől
 • Alacsony pulzáció
 • Könnyű üzembe helyezés, kezelés, karbantartás

Vákuum (V-VTN): 7.0 - 50.4 m³/óra térfogatáram, 150 mbar (abs.) végső vákuum

Nyomás (V-DTN): 17.0 - 52.2 m³/óra térfogatáram, nyomás 1000mbar-ig

és kombinált (V-KTN): 15.7 - 51 m³/óra, +/- 600mbar nyomás / vákuum


A száraz forgólapátos szivattyúk következő legnagyobb csoportja szintén minden működési típust kínál: Vákuum (V-VTA), nyomás (V-DTA) és kombinált modellek (V-KTA). Ezt a sorozatot kimondottan folyamatos üzemű nyomda- és papírkezelő gépekhez fejlesztették ki, továbbá számos ipari alkalmazásban széles körben használják.

 • A rotor mindkét oldalán csapággyal ellátott
 • Nagy hatékonyság
 • Alacsony zajszint, a hangtompító csökkenti a zajszintet és védi a kezelőt a forró felületek megérintésétőlForgólapátos vákuumszivattyúk

A forgólapátos szivattyúk új választéka elérhető vákuum (V-VTR), kompresszoros (V-DTR) és kombinált hibrid változatban (V-KTR). Az új termékcsalád előnyei: a karbantartási és vezérlőpanel egy oldalon található, így a szűrők és szelepek könnyen hozzáférhetők. A hőcsökkentés a nagy hűtőlevegő-utakon és szellőzőnyílásokon keresztül történik. A tervezési jellemzők, mint például a tömör hűtőbordák, az optimalizált hűtőlevegő-keringés, a szívó- és kompressziókamrák hőelválasztása a szűrőházban, valamint a csatlakoztatott hőátadó alkatrészek minimális száma. Ezen eszközök felelnek a szivattyú megfelelő üzemi hőmérsékleten való tartásáért.Forgólapátos vákuumszivattyúk


Forgólapátos vákuumszivattyúk
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár