Forgódugattyús (Roots) fúvók

Roots fúvó

A forgódugattyús vákuumszivattyúk száraz üzemű, érintkezésmentes, térfogat-kiszorításos szivattyúk. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség olajra vagy zsírra a kompressziós kamrában, illetve a forgórész nincs érintkezésben a vákuumkamra falával. Csak a szivattyúkamrától elválasztott hajtóműnek és csapágyaknak van olajkenésre szükségük. Két, szintén nem érintkező háromkaréjos vagy kétkaréjos  kialakítású rotor forog egymással ellenkező irányba a vákuumfokozaton belül. Ez a fajta rotorkialakítás működése közben nem okoz pulzációt.

Előnyök:

  • Robosztus kialakítás
  • Száraz üzem a vákuumkamrában
  • Olajkenésű hajtómű és csapágyazások
  • Fordulatszám-szabályozás kérésre

A forgódugattyús vákuumszivattyúk és kompresszorok statikus kompressziós rendszerek, bár a kompresszió nem a belső térfogatcsökkentés eredménye. A forgókaréjos szivattyú érintkezésmentes működésének köszönhetően nincs lehetőség a szivattyúzott gáz beszennyezésére. 

Roots fúvó

Az egyfokozatú forgódugattyús vákuumszivattyúkat forgólapátos vákuumszivattyúval kombinált szivattyúegységekben való használatra tervezték. A szállított levegő nem távozik a légkörbe, hanem a csatlakoztatott nagynyomású fokozat (forgólapátos szivattyú) bemeneti nyílásába kerül.

A működésről: a levegő belép a szívónyíláson keresztül abba a kamrarészbe, amit a két forgódugattyú bezár, ezt a levegőmennyiséget szállítja magával tovább a szivattyú. A kamrában lévő levegőt a rotorok térfogatcsökkenés nélkül szállítják a kimenet irányába. A kimenetnél a nyomóoldal magasabb abszolút nyomású levegője beáramlik a következő kamrarészbe, amelyet végül a rotorok a forgásuk következtében kinyomnak a kimeneten keresztül. Tehát csak a szállítás utolsó lépésénél történik meg a nyomásnövekedés, azaz a kompresszió.

Forgódugattyús (Roots) fúvók

Elsősorban durva és finom vákuum előállítására. Gázok és gőzök kezelésére ajánljuk, mivel jól viselik a vízzel telített és a legtöbb korrozív gázt.

Forgódugattyús (Roots) fúvók
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár