Roots fúvó

A Roots fúvók (vagy vákuumszivattyúk) száraz üzemű, érintkezésmentes, térfogat-kiszorításos szivattyúk. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség olajra vagy zsírra a kompressziós kamrában, illetve a forgórész nincs érintkezésben a vákuumkamra falával. Csak a szivattyúkamrától elválasztott hajtóműnek és csapágyaknak van olajkenésre szükségük. Két, szintén nem érintkező háromkaréjos vagy kétkaréjos kialakítású rotor forog egymással ellenkező irányba a sűrítőfokozaton belül. Ez a fajta rotorkialakítás működése közben nem okoz pulzációt.

Előnyük:

  • Rendkívül robosztus, tartós technológia
  • Száraz üzem a sűrítőkamrában (tiszta levegő előállítás)
  • Olajkenésű hajtómű és csapágyazások
  • Fordulatszám-szabályozási lehetőség
  • Magas légszállítási teljesítmény

Milyen egy jó Roots fúvó?

  • Pulzációmentesen működik, egyenletes, kiegyensúlyozott
  • Az előállított levegő nem túl meleg, a berendezés nem túl meleg
  • A fúvó élettartama 5-10 év, gyakorlatilag komolyabb beavatkozás nélkül

Roots fúvó vákuumszivattyú forgódugattyús

A Roots fúvó működési elve

A Roots fúvó (vagy vákuumszivattyú) száraz üzemű, térfogatkiszorításos elven működő levegő szivattyú. Ez azt jelenti, hogy az előállított levegő teljesen tiszta, olajmentes lesz. A szállított levegő nagy mennyiségű, alacsonyabb nyomású. Kizárólag a sűrítőkamrán kívül elhelyezkedő hajtómű fogaskerekei, csapágyai rendelkeznek kenéssel. Két darab kettő vagy három "karéjos" forgódugattyú forog egymással ellentétes irányban. Ezek a forgódugattyúk adják a át a mozgási energiát a szállított közegnek. A szállított közeg egy része visszaáramlik a szívónyílásba, azon keresztül újra a sűrítőkamrába. Lehetővé teszi azt is, hogy olajkenésű forgólapátos vákuumszivattyú előtét szivattyújaként alkossanak együttesen egy darab két fokozatú vákuum berendezést, ami a relatív nagy légszállítási teljesítmény mellett meglehetősen mély vákuum előállítására lesz képes.Forgódugattyús roots fúvó vákuumszivattyú működési elve

A működésről: a levegő belép a szívónyíláson keresztül abba a kamrarészbe, amit a két forgódugattyú bezár, ezt a levegőmennyiséget szállítja magával tovább a szivattyú. A kamrában lévő levegőt a rotorok térfogatcsökkenés nélkül szállítják a kimenet irányába. A kimenetnél a nyomóoldal magasabb abszolút nyomású levegője beáramlik a következő kamrarészbe, amelyet végül a rotorok a forgásuk következtében kinyomnak a kimeneten keresztül. Tehát csak a szállítás utolsó lépésénél történik meg a nyomásnövekedés, azaz a kompresszió.

Roots fúvó rendszerek

Készre szerelt roots fúvó rendszereket is tudunk szállítani. Roots fúvó, elektromotorral, szíjhajtással vagy tengelykapcsolóval összekötve. Kérésre a csomag tartalma a zajcsillapító burkolat, nyomásmérő óra, indítógomb, automata indítás nyomásesésre nyomás távadóval vagy plc vezérléssel, rendszerébe integrálva.

Hangtompítókkal, szűrővel ellátva.

Roots fúvó rendszer

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár