Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú működési elve

A folyadékgyűrűs vákuumszivattyú sűrítőkamrája részben szervizfolyadékkal (általában vízzel) van feltöltve. Ezt a folyadékot nevezhetjük zárófolyadéknak, folyadékgyűrűnek is. A járókerék ebben a hengeres kialakítású kamrában excentrikusan van elhelyezve, egy hajtótengelyre ráerősítve. A járókerék forgó mozgásának köszönhetően mozgási energiát ad át a folyadéknak. A centrifugális erő a folyadékot a kamra falának nyomja, így alakul ki a folyadékgyűrű. A folyadékgyűrű tömít és hűtést is biztosít a szivattyúnak. Nagyon fontos, hogy a zárófolyadék ellátás folyamatos legyen, megfelelő legyen a hőmérséklete és a mennyisége is.

A járókerék excentrikus elhelyezkedésének köszönhetően, a járókerék lapátjai és a folyadékgyűrű közötti térfogat (ezt nevezzük celláknak) forgásirányban a belépő nyílástól a kilépő nyílás felé növekszik, majd csökken. A cellák térfogatának növekedése a belépő oldalon szívóhatást eredményez. A kilépő oldalon a cellák térfogata csökken, emiatt nő a nyomás. Addig nő a nyomás a kamrában, míg a kilépő szelepek nem nyitnak. Így tud a levegő kiáramolni, úgy, hogy a megfelelő nyomást elérjük.

Kétfokozatú folyadékgyűrűs vákuumszivattyúk esetében a levegő nem a környezetbe áramlik ki, hanem egy közbenső terelőlemezen / nyomócsövön keresztül a második fokozat belépő nyílásán keresztül jut a második kamrába, ahol azonos folyamat következik be.Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú vízgyűrűs működési elve elv

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú kétfokozatú két fokozatú vízgyűrűs

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú egyfokozatú kétfokozatú

A folyadékgyűrűs vákuumszivattyút olyan folyamatos üzemű, nagy igénybevételű alkalmazásokhoz javasoljuk, ahol állandó vákuumra van szükség, magas a szennyeződési szint, sok a folyadékrészecske tartalom a beszívott közegben. Magas hőmérséklet, vegyianyagok a beszívott levegőben. Tartós, robosztus, karbantartásmentes megoldás.

Műszaki adatok, jellemzők:

- 30-35 mbar abs. végvákuum (vákuum ejektorral akár 8-10mbar abs. elérhető)

- IE 3 elektromotorral

- Öntöttvas ház, INOX járókerék (teljesen rozsdamentes acél kivitelekben is elérhető)

- Viton / PTFE tömítésekkel

- kérésre ATEX tanúsítványokkal

folyadékgyűrűs vákuumszivattyú rendszer tartály vezérlés


Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú komplett rendszerek

Készre szerelt egységként, vezérléssel együtt, rendszerébe integrálva is tudjuk szállítani leendő berendezését.

Kiegészítők: levegő - víz elválasztó, víztartály csapda hőcserélővel, szintjelzővel, elektromos vezérlődoboz, plusz olajleválasztó a beszívott levegő ágra.

- Akár 20.000 m3 / óra teljesítményig

- Akár 0,01 mbar abs. végvákuum

folyadékgyűrűs vákuumszivattyú vákuumrendszer roots szivattyú tartály

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár