Száraz csavar technológia

Csavar vákuumszivattyú

GEV Csavar vákuumszivattyú

GEV Csavar vákuumszivattyú

Száraz csavar technológia

Kimondottan vegyipari, gyógyszeripari alkalmazásokra tervezve

Rietschle csavar vákuumszivattyú

Rietschle csavar vákuumszivattyú

Száraz csavar technológia

Kimondottan szárítási és csomagolási műveletekhez

A csavar vákuumszivattyú működési elve

A csavar vákuumszivattyú két darab egymással párhuzamos, csavar alakú forgórészből áll. Az egyik jobb-, a másik balmenetes. Mindkét csavar súrlódás nélkül és nagyon szűk hézaggal (érintkezésmentesen) forog egymással párhuzamosan a vákuumfokozaton belül. A fokozat nem igényel olajozást, kenést. A tömítések és a csapágyazások viszont igen.száraz csavar vákuumszivattyú működési elv folyamatábra gyógyszeripar vegyipar

Egy pár precíziós fogaskerék szinkronizálja a két csavarelemet. A kompressziós ház és a csavarok speciális formája alkotja a kompressziós kamrákat. A két csavar ellentétes forgása miatt a szívónyílással összekötött kamra térfogata megnő, ez szívóhatást eredményez. Ezután a kamra axiálisan elmozdul a szívóoldalról a nyomóoldal felé (fekete nyíllal jelölve).

A változtatható menetemelkedésű modellekben a gázt minden menetemelkedés-váltáskor összenyomják, és a következő menetemelkedés előtt lehűtik (vízhűtéses köpenyhűtéssel), ami nagyobb hatékonyságot eredményez. A nyomóoldalon a kamra axiális irányba mozdul el a kimeneti nyílás felé. A térfogatot addig csökkentjük, amíg a csavar elülső felülete ki nem nyitja a nyomócsatornát, hogy az elősűrített gáz a nyomónyíláson keresztül távozni tudjon.

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár