Száraz-csavar vákuumszivattyúk

Csavar vákuumszivattyúk

Az S-VSI csavar-vákuumszivattyúk (100-as és 300-as méret) a modern, legkorszerűbb szárazüzemű vákuumtechnológiát képviseli, amely nemcsak rendkívül energiahatékony és megbízható, hanem alacsony életciklusköltségeket is kínál. Különféle ipari alkalmazásokban használják, leginkább szárítási és csomagolási feladatok ellátására.

Előnyök:

  • Száraz üzem, érintkezésmentes működés
  • Mély vákuum egy fokozatban is
  • Magas vízgőz-tolerancia
  • Rövid evakuálási idő
  • Alacsony zajszint
  • Könnyű üzemeltetés
  • Alacsony üzemeltetési költségek az élettartam alatt
  • Kérésre frekvenciaváltóval
  • Oxigén-verzió elérhetők

Csavar vákuumszivattyúk

A csavar-vákuumszivattyúk alapvető működési elve:

A csavar-vákuumszivattyú két párhuzamos, csavar alakú forgórészből áll, az egyik jobb-, a másik balmenetes. Mindkét csavar súrlódás nélkül és nagyon szűk hézaggal (érintkezésmentesen) forog egymással párhuzamosan a vákuumfokozatban, a fokozat nem igényel olajozást; a tömítések és a csapágyazások viszont igen.

Egy precíziós fogaskerék szinkronizálja őket. A kompresszióház és a csavarok speciális formája alkotja a kompressziós kamrákat. A két csavar ellentétes forgása miatt a szívónyílással összekötött kamra megnagyobbodik, ez szívóhatást eredményez. Ezután a kamra axiálisan elmozdul a szívóoldalról a nyomóoldal felé (fekete nyíl).

A változtatható menetemelkedésű modellekben a gázt minden menetemelkedés-váltáskor összenyomják, és a következő menetemelkedés előtt lehűtik (vízhűtéses köpenyhűtéssel), ami nagyobb hatékonyságot eredményez. A nyomóoldalon a kamra axiálisan elmozdul a kimeneti nyílás felé, és a térfogatot addig csökkentjük, amíg a csavar elülső felülete ki nem nyitja a nyomócsatornát, hogy az elősűrített gáz a nyomónyíláson keresztül tudjon távozni. 


Száraz-csavar vákuumszivattyúk

Széles teljesítménytartomány

S-VSI csavar-vákuumszivattyúink 0,08 mbar (absz.) vákuumot képesek előállítani. A végvákuum és a légköri nyomás közötti bármilyen nyomáson működhetnek. 100 - 360 m³/óra térfogatáram mellett.

Számos alkalmazáshoz:

Az Elmo Rietschle csavar-vákuumszivattyúkat elsősorban ipari alkalmazásokban használják, ahol tiszta, olajmentes vákuumra van szükség.

Vákuumfokozóval is kombinálhatók testreszabott vákuumrendszerekben a nagyon nagy szívóteljesítmény érdekében. Az általános ipari alkalmazásokhoz, mint például a csomagoláshoz, szárításhoz és bevonatoláshoz az S-VSI szivattyúcsaládunkat javasoljuk.Csavar vákuumszivattyúk

Az élelmiszer-csomagolás és -feldolgozás tipikus területek, amelyek a legtöbbet profitálnak ebből a gépből, különösen, ha oxigénalkalmazásokról van szó. Például: tálcák lezárása, módosított atmoszférájú csomagolás, gáztalanítás, szárítás, pakolás, vágás, keverés, hűtés, alkatrészek tisztítása, bevonatolás, porelszívás, ipari kemencék és vákuumkohászat.

Továbbá a laboratóriumokban, a napenergia-technológiában és az elektronikai iparágakban is előszeretettel alkalmazzák.

Száraz-csavar vákuumszivattyúk
Back to Top
Close