Tiszta, olajmentes sűrített levegő

Olajmentes kompresszorok

CompAir Ultima csavarkompresszor

CompAir Ultima csavarkompresszor

Energiahatékony kétfokozatú technológia

Az Ultima kompresszor a két sűrítőfokozatot 2 db extrán energiahatékony permanens mágneses motorral hajtja meg

CompAir Dryclon csavarkompresszor

CompAir Dryclon csavarkompresszor

Hagyományos kétfokozatú technológia

A hagyományos olajmentes csavarkompresszor technológiát képviselő Dryclon család is elérhető kínálatunkban

CompAir DH csavarkompresszor

CompAir DH csavarkompresszor

Egyfokozatú vízbefecskendezéses technológia

A CompAir DH-széria kompresszorai vizet fecskendeznek be a sűrítés folyamán a sűrítőfokozatba

Champion scroll kompresszorok

Champion scroll kompresszorok

Spirál sűrítőfokozattal szerelt technológia

A Champion spirálkompresszor pulzálásmentesen állítja elő az olajmentes sűrített levegőt

Az olajmentes kompresszorok az autóipartól kezdve a vegyiparon át egészen az élelmiszer- és italgyártásig egyaránt használatosak. Ha vállalata számára kifejezetten fontos a legmagasabb szintű levegőminőség, akkor az olajmentes kompresszorok jelentik a megoldást. Ismerje meg a legfontosabb előnyeiket és a kínálatunkban elérhető típusokat, kérdés és árajánlat kérése esetén pedig forduljon hozzánk bizalommal!

Milyen előnyöket biztosítanak az olajmentes kompresszorok? 

Olajmentes sűrített levegő

Jogi megfelelés. Egyes folyamatokhoz tiszta, száraz olajmentes levegőre van szükség, és nem kockáztatható a szennyeződés. Egy olajmentes kompresszorral nyugalmat szerezhet, mind a rendszerében, mind a vállalkozásában. 

Olajmentes levegő hosszabb élettartam

Gondtalan működés. A légkezelő rendszereket és a technológiai berendezéseket károsíthatja az olajjal szennyezett sűrített levegő, amely aztán hatással lehet az érzékeny elektronikus alkatrészekre, ami szükségtelen állásidőt és költségeket okozhat. 

Alacsony karbantartási költség

Alacsony szervizköltség és energiamegtakarítás. A kompresszorban nincs olaj a sűrítő fokozaton belül. Következésképpen kevesebb szűrési lépés szükséges ami minimalizálja a nyomásesést, és ez közvetlenül energiamegtakarítást eredményez. 

Fenntartható sűrített levegő

Fokozott fenntarthatóság. A  szennyeződésmentes levegővel a sűrített levegő rendszerét a lehető leghatékonyabbá teszi. Emellett a kevés szerviz alkatrész, az olaj hiánya az egész kompresszor élettartamot vizsgálva csökkenti a berendezés ökológiai lábnyomát. 

Elsőrangú levegőminőség

Legyen szó feldolgozóiparról vagy olaj- és gáziparról, a legtisztább levegőminőség biztosítása megannyi iparág számára elengedhetetlen. Ehhez azonban minden esetben olajmentes kompresszor használata szükséges, amely a legapróbb olajszennyezések nélkül dolgozik. Olajmentes kompresszorral még az élelmiszeripar legszigorúbb elvárásainak is megfelelhet vállalkozásával.

Kedvező működési költségek

Az energiaköltségek optimalizálása fontosabb, mint valaha. Szerencsére az olajmentes technológia minimális karbantartást igényel, hiszen nem kell drága szűrőcserékkel és magas kondenzátum-kezelési költségekkel számolnia. Ráadásul az energiaveszteség is minimálisra szorítható, aminek köszönhetően jelentősen lejjebb faraghatja vállalata kiadásait.

Kiváló környezetvédelem

Az olajmentes kompresszorok kifejezetten környezetbarát módon működnek, ugyanis a nagymennyiségű kenőanyag kezeléséből származó hulladékok nem károsítják a környezetet. Így nemcsak az egyre szigorúbb nemzetközi elvárásoknak, hanem a környezetvédelmi elveknek is maximálisan megfelelhet. Lépjen Ön is a zöld vállalatok közé, és döntsön valóban olajmentes berendezések mellett.

CompAir olajmentes kompresszor

Milyen olajmentes kompresszorok kaphatóak a kínálatunkban? 

CompAir Ultima csavarkompresszorok 

A 75 kW és 160 kW közötti teljesítményt biztosító Ultima kompresszorok állandó mágneses szinkronmotorokkal rendelkeznek, aminek köszönhetően jóval nagyobb hatékonysággal dolgoznak az olajos társaiknál. Az Ultima kompresszorok több nagy hatékonyságú motort használnak, és az ipari igényei alapján többféle sebességgel működtethetők. Ezenkívül hibrid hűtési üzemmódot is biztosítanak, és rendkívül alacsony zajszinttel üzemelnek.


CompAir kétfokozatú olajmentes kompresszor

CompAir Dryclon csavarkompresszorok

A Dryclon kompresszor család tagjai a hagyományos, kétfokozatú olajmentes kompresszorok listáján foglalnak helyet. Megbízható sűrítő fokozattal rendelkeznek, a gyártó pedig 44.000 üzemórás, 6 éves garanciát nyújt a vásárlók számára. Az olajmentes működés pedig tanúsított, ezért teljes mértékben megfelel az ISO 8573-1, ISO 8573-2 és ISO 8573-5 szabványoknak is.

Olajmentes vízbefecskendezéses csavarkompresszor

CompAir DH csavarkompresszorok

Ezek a vízbefecskendezéses kompresszorok alacsony fordulatszámmal és alacsony hőmérsékleten üzemelnek. Mivel a berendezésben nem található fogaskerék hajtómű, ezért egyáltalán nincs szükség kiegészítő olajkenésre sem. A CompAir DH kompresszorok fordulatszáma minden típus esetén szabályozható, és a berendezések a legmodernebb víztisztító rendszerrel üzemelnek.

Champion olajmentes kompresszor

Champion scroll kompresszorok 

A Champion scroll olajmentes kompresszorok egyáltalán nem tartalmaznak olajat, ezért még a szigorú ISO 8573-1 szabványnak is maradéktalanul megfelelnek. Az iparban létező legmagasabb minőségű, azaz “0. osztályú” levegőt állítanak elő, amely többek között a gyógyszeripar és a biotechnológiai kutatások számára szükséges.

Ha megbízható és költséghatékonyan üzemeltethető olajmentes kompresszort keres, forduljon bizalommal az IMEX csapatához!

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár