Champion scroll kompresszorok

Champion ipari spirálkompresszor

Champion spirálkompresszor - olajmentes levegő

A sűrített levegő minőség számos iparág, például gyógyszergyártás, kutatás-fejlesztés, biotechnológia számára kiemelt fontosságú. Az olajmentes spirál, azaz scroll technológiát felhasználó Champion S-széria a kompresszoron belül semmilyen olajat nem tartalmaz és igazoltan ISO 8573-1 szabvány szerinti legmagasabb minőségű, "0. osztályú" levegőt állít elő. A jogi megfelelés mellett a spirál technológia minimalizálja a kompresszor élettartama során fellépő költségeket, mivel olaj híján nem kell olajszűrőt cserélni, és az olajtartalmú kondenzátumot kezelni, ráadásul nem kell ezek hiányában a fellépő nyomásveszteségeket leküzdeni. 

Spirálkompresszor / scroll kompresszor működési elv

Spirálkompresszor sűrítő kamrák

Egy forgó mozgást végző és egy álló spirál elem egymáshoz van illesztve olyan módon, hogy a forgó mozgás során különböző méretű kis sűrítő kamrák jöjjenek létre.

Spirálkompresszor térfogat változás

A forgó spirál mozgása során környezeti levegőt szív be a szívónyíláson keresztül a középpont irányába. A mozgásából adódóan folyamatosan változik a kamrák mérete.

Spirálkompresszor sűrítés

Az egyre szűkülő sűrítő kamrában a levegő folyamatosan sűrűsödik. A sűrítőfokozat középpontjában található a sűrített levegő kidobási pontja, ide továbbítódik a levegő. 

Spirálkompresszor sűrített levegő

A sűrített levegő végnyomása tehát ennek megfelelően több lépcsőben alakul ki. A szívás és a sűrítés folyamatos, nincsen pulzálás, a végnyomás nem ingadozik, a mennyiség konstans.

Scroll kompresszor belső felépítés

Levegőigénytől függően Simplex vagy Duplex kivitel

Attól függően, hogy a végfelhasználónak mire van szüksége, a Champion S-szériás kompresszor több kW méretben is elérhető. A scroll kompresszor család a kisebb - 4, 6, 8 kW - teljesítményű ún. Simplex modellektől egészen a nagyobb - 7, 11, 15 kW - teljesítményű Duplex modellekig választható. A Duplex család tagjai nagyobb teljesítményűek és a nagyobb levegőigényt két párhuzamosan beépített sűrítőfokozattal tudják ellátni. A kompresszor konstrukció úgy lett kialakítva, hogy könnyen átlátható, szervizelhető és tisztán tartható legyen. A minél alacsonyabb sűrített levegő véghőmérséklet elérésének érdekében egyedi hűtési rendszerrel van szerelve, amely során hűtjük először a sűrítőfokozatot, majd két lépcsőben a utóhűtő segítségével a sűrített levegőt is.

HMI Deluxe kompresszor vezérlés

HMI Deluxe érintőkijelzés scroll kompresszor vezérlés:

  • Felhasználóbarát, könnyen áttekinthető, színes kijelzős vezérlés
  • Integrált Webszerver a távoli felügyelethez
  • Magyar nyelvű menüvel is
  • Üzemi paraméterek áttekintése (üzemállapot, nyomás, hőmérséklet)
  • Paraméterek mentése SD kártyára
  • Kapcsolóóra funkció, programozható futási idő
  • Figyelmeztetések, hibák kijelzése és ezek tárolása
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár