CompAir Ultima csavarkompresszor

CompAir Ultima olajmentes csavarkompresszor

CompAir Ultima kompresszor - forradalmi energiahatékonyság 75 - 160 kW között

Az Ultima egy úttörő, olajmentes PureAir kompresszor. A CompAir ezen teljesen új kompresszorcsaládjának egyedülálló kialakítása alacsony és magas nyomású szárazon futó sűrítő fokozatot használ – mindegyik fokozat külön-külön egy változó fordulatszámú, állandó mágneses szinkronmotorral van meghajtva, ami a hagyományos olajmentes technológiával szemben kivételes hatékonyságot biztosít. Tekintettel arra, hogy egy kompresszor életciklusában a legnagyobb költséget a működtetéséhez szükséges energia jelenti, az Ultima egyedi kialakítása lehetővé tette számunkra, hogy a legnagyobb teljesítményt a legnagyobb hatékonysággal kombináljuk, és mégis 37%-kal kisebb alapterületet biztosítsunk, mint egy hagyományos kétfokozatú olajmentes kompresszor. 

Ultima kompresszor digitális tengelykapcsoló

Egyedülálló meghajtás kialakítás.

A hagyományos olajmentes kompresszorokat egyetlen motor hajtja meg egy fogaskerék hajtómű segítségével, amely viszont az alacsony és a magas nyomású sűrítőfokozatot is meghajtja. A hajtóművek olajat igényelnek és súrlódást okoznak, ami energiaveszteséggel jár. Az Ultima rendkívül nagy hatékonyságú motorokat használ, amelyek a fogaskerék hajtóművet és az egyetlen motort helyettesítik, ami optimalizálja a teljesítményt a teljes térfogatáramtartományban, mivel a sűrítő fokozatok az igénytől függően különböző sebességgel működtethetők. Egyetlen motorral, amely mindkét fokozatot együttesen hajtja, ez nem lehetséges. Ez az a pont, ahol az Ultima nehezen verhető. Az Ultima kialakítás egy intelligens "digitális hajtómű" kialakítást alkalmaz, amely folyamatosan figyeli és önállóan állítja be az egyes sűrítő fokozatok fordulatszámát, így mindig maximális hatékonyságot és nyomásarányt biztosít.

Permanens mágneses motor meghajtás

Prémium hatékonyságú permanens mágneses szinkronmotorok. A két sűrítőfokozatot külön-külön  motorral hajtjuk meg. Ennek köszönhetően a fokozatok fordulatszámát egymástól függetlenül változtatja a kompresszor, így mindig a leghatékonyabb munkapontot választja ki a vezérlés, amely csúcsteljesítményt biztosít. 

A kompresszor német design

Német tervezésű és gyártású csavarelemek. Ellentétben az olajmentes sűrítő fokozatok többségével, amelyeknek gyorsan romlik a teljesítményük, az Ultima német tervezésű és gyártású csavarelemei speciális bevonatot használnak, amely a kompresszor teljes élettartama alatt maximális hatékonyságot és védelmet biztosít.

Energiatakarékos kompresszor üresjárat

Energiatakarékos üresjárati üzem. Amikor bármely változtatható fordulatszámú kompresszor eléri a minimális fordulatszámot, üresjáratba kapcsol. Ez minden kompresszor esetében energiapazarlás. Az Ultima 45%-kal kevesebb energiát használ üresjáratban, mint egy hagyományos kétfokozatú kompresszor.

Kompresszor hűtés hűtővízkör

Egyedi kompresszor hűtés - zárt hűtővízkör.

Az Ultima kompresszor fő alkatrészei mind vízhűtésesek: sűrítő fokozat és motor köpenyhűtés, inverterek, utóhűtők. A hűtést az Ultima zárt hűtővízköre végzi a beépített szivattyú segítségével. A zárt hűtővízkörön elnyelt hőmennyiséget vízhűtéses Ultima esetén a bevezetett hűtővízzel tudjuk elvezetni leválasztó hőcserélőn keresztül, míg léghűtéses kivitel esetén a kompresszor nagyteljesítményű levegő/víz hűtő modulja segítségével.


Az Ultima további előnye a "hibrid hűtési üzemmód". Az adott pillanatban leggazdaságosabb hűtési módtól függően (pl. a szezonálisan változó hűtővíz rendelkezésre állása esetén) az Ultima lég- vagy vízhűtéses üzemmódban, vagy a kettő kombinációjával egyidejűleg is működhet. A zárt hűtővízkör kiváló kialakításának köszönhetően az Ultima nem igényel levegőt a belső hűtéshez. Az Ultima a kompresszoron belül hasznosítja a hűtőlevegőt, és egy hőcserélő segítségével lehűti a belső levegőt, majd a burkolaton belül keringteti azt a további alkatrészek hűtésére. Ez a túlnyomás azt is biztosítja, hogy a kompresszor belsejébe nem kerülhet por vagy részecske. Ennek eredményeképpen a telepítés egyszerűvé válik, nincs szükség légcsatornázásra, a kompresszorhelyiségek mérete minimálisra csökkenthető, a zajszint jelentősen csökken, és a gépek könnyen telepíthetők a felhasználási helyen.CompAir Ultima csavarkompresszor belső


Az Ultima innovatív és szabadalmaztatott zárt hűtési rendszere lehetővé teszi a sűrítési folyamat során keletkező hő akár 98%-ának összegyűjtését és visszanyerését. Ez az energia hasznosítható a technológiai víz fűtésére, amely akár 85 °C-os hasznos vízhőmérsékletet is elérhet. Valójában az Ultima az első és egyetlen léghűtéses, olajmentes légkompresszor a piacon, amely képes a hővisszanyerést a technológiai víz fűtésére használni. A CompAir hatékony integrált hővisszanyerő rendszerével jelentős energia- és költségmegtakarítás érhető el. A rendszer gyárilag felszerelhető vagy utólagosan beszerelhető készletként szállítható, beleértve az összes szükséges csővezetéket és szerelvényt.CompAir Ultima csavarkompresszor költségek


iConn kompresszor felügyeleti rendszer

iConn Ipar 4.0 web-alapú kompresszor felügyeleti rendszer.

Kompresszoradatok (termelt levegő mennyiség, nyomás, hőfok, üzemóraszámok) real-time online elérése, valamint utólagos statisztikák és jelentések, készítése. Riasztás, figyelmeztetés funkció emailben mind a partnerünk, mind az Imex Szerviztechnika részére. Ennek az információnak a birtokában mi azonnal tudjuk, ha javításra vagy karbantartásra van szükség. A CompAir által biztosított GSM DATA előfizetéssel, bárhol lekérhetők az adatok akár telefonon keresztül is!


Delcos XXL vezérlés

Delcos XXL kompresszor vezérlés.

A CompAir Ultima kompresszorok Delcos XXL magyar nyelvű érintőképernyős vezérléssel vannak felszerelve, amelyek alapkiszerelésben tartalmazzák a gépcsoportvezérlő, és kapcsolóóra funkciót. A gépcsoport vezérlő alkalmas 4 gépből álló kompresszor csoport vezérlésére, és az összes szállított mennyiség, ill. nyomás érték mentésére SD kártyára. A kapcsolóóra funkció segítségével heti programozást lehet végezni, és 2 eltérő nyomássávot tudunk beállítani. A vezérlés több külső digitális jelet tud kezelni. Ezek a bemenetek alkalmasak a levegőelőkészítő berendezések üzemi állapotának felügyeletére. A teljes rendszer üzeneteit a kompresszorba beépített ModBus csatlakozáson, vagy digitális jelként szabadon felhasználva tudjuk közvetíteni.

CompAir Ultima csavarkompresszor

6 év / 44.000 üzemóra PureCARE kompresszor garancia.

Az Ultima kompresszor a kiváló energiahatékonyság mellett a megbízhatósága miatt is jó választás: 

  • A Németországban fejlesztett és gyártott csavarelemek élettartama nagyon hosszú a kémiai kötés segítségével felvitt felületi bevonatrétegnek is köszönhetően
  • Az Ultima fő alkatrészein keletkező hőmennyiséget vízhűtés segítségével vonjuk el, ez jóval alacsonyabb feszültséget eredményez ezáltal magasabb élettartamot
  • A speciális CompAir kiegyensúlyozó dugattyúknak köszönhetően a fokozatok csapágyazására kisebb terhelés jut
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár