Méréstechnika

Mérések a sűrített levegő hálózaton

Méretezési céllal: amennyiben új sűrített levegő hálózatot kell kiépíteni, vagy átalakítani a már meglévőt, szükséges lehet, hogy teljes képet kapjunk a fő levegő fogyasztókról, a rendszer működéséről, a nyomásviszonyokról, hogy az új rendszert a helyszíni adottságokhoz lehessen igazítani (térfogatáram, nyomás, harmatpont)

Problémamegoldási céllal: amennyiben a már üzemelő hálózaton problémákat észlelünk (kevés levegő, nyomásprobléma, vizesedés), akkor a gyökérok meghatározásához szükséges lehet a releváns mérések elvégzése (térfogatáram, nyomás, harmatpont). Berendezések meghibásodása esetén a hőkamerás felvételek és a rezgésmérések adnak fontos információt a hiba mibenlétéről. 

Problémamegelőzési céllal: a berendezéseken rendszeresen végzett műszaki diagnosztika (rezgésmérés, hőkamerás felvételek) pontos képet adnak a gép állapotáról és segítenek abban, hogy elkerüljük a berendezés meghibásodását és tervezetten tudjuk a gépek javítását, karbantartását elvégezni

Energiamegtakarítási céllal: mivel a sűrített levegő az egyik legdrágább energiahordozó, ezért érdemes megvizsgálni a sűrített levegő hálózatot és kiiktatni azokat a gyengepontokat, ahol fölöslegesen energiát pazarlunk el (nyomásveszteség a szűrőkön, szivárgások a hálózat végpontjain). Gyors, pontos vizsgálatot lehet végezni a szivárgáskereső használatával, de bizonyos helyeken egy egyszerű nyomásmérés segítségével is rengeteg energia megtakarítható. 

Méréstechnika

Sűrített levegő hálózatok műszaki paramétereinek mérése, kiértékelése:

  • térfogatáram
  • harmatpont
  • nyomás
  • hőmérséklet
  • áramfelvétel mérés
Méréstechnika

Sűrítő fokozat, villanymotor diagnosztika:

  • Rezgésmérés
  • Csapágydiagnosztika
  • Áramfelvétel mérés
  • Hőkamerás felvételek
Méréstechnika

Szivárgáskeresés a sűrített levegő hálózaton

A sűrített levegő az egyik legdrágább energiahordozó. A szivárgási pontok felderítése és javítása ezért nagyon fontos, mivel költséghatékonyabbá teszi a sűrített levegő előállítást. A vizsgálat és a javítás költsége legtöbbször nagyon alacsony összeg a szivárgások költségéhez képest. Üzemi hálózatokon a hibák legnagyobb mértékben a leállásoknál keletkeznek, kisebb értékű alkatrészeknél (példák: golyóscsap, egyszerű tömítetlenség, hollander).

A szivárgáskeresést ultrahangos szivárgáskereső műszerrel végezzük, minden szivárgást megjelölünk a helyszínen és rajzon is regisztráljuk a szivárgások helyét.

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár