CompAir csavarkompresszor

CompAir olajkenésű csavarkompresszor család

CompAir L-széria: olajkenésű csavarkompresszor

Az iparban már jól ismerik ezt a kompresszor családot a megbízhatóság és a minőség miatt, amit képvisel. A CompAir folyamatosan fejleszti az L-szériát annak érdekében, hogy csúcsra járassa a teljesítményt és az energiahatékonyságot. A család tagjai 5,5 kW és 290 kW közötti névleges teljesítménnyel rendelhetőek, és nem csak fix fordulatszámú kivitel választható, hanem fordulatszám szabályzós is.

22 kW méretig a kompresszorok kaphatóak hűtveszárítóval tartályra szerelve, ún. air station kivitelben is. 30 kW-tól elérhetőek az "e-modellek" opcióként is, amelyek nagyobb fokozattal és IE4 motorral szerelve érkeznek a kiemelkedő energiahatékonyság érdekében.

Olajkenésű kompresszor sűrítőfokozat

Németországban fejlesztett és gyártott kompresszor. A sűrítőfokozat egy kompresszor lelke, ezért kiemelt figyelmet fordít arra a CompAir, hogy maga gyártsa ezeket házon belül Németországban a legmodernebb CNC technológiát alkalmazva. Az ennek eredményeképpen létrejövő megbízhatóság és teljesítmény garantálja azt, hogy az üzemeltetési költségek a kompresszor teljes élettartama alatt alacsony maradnak.


Kompresszor 6 év gyári garancia
10 év / 44.000 üzemóra garancia a sűrítőfokozatra. Mivel a CompAir maga fejleszti és gyártja a fokozatokat, ezért tisztában van azok minőségével és megbízhatóságával. Ezért 10 év garanciát vállal a kompresszor legfontosabb alkatrészére. Ezzel párhuzamosan 6 év / 44.000 üzemóra garancia vonatkozik a teljes kompresszorra, valamint annak fő alkatrészéire, mint például a vezérlésre, vagy a frekvenciaváltóra.
Kompresszor tulajdonlás költségei

Alacsony költségek a kompresszor élettartama során. A CompAir mérnökei olyan szemlélettel fejlesztették ki a kompresszort, hogy az élettartam során adódó költségeket minimalizálják a végfelhasználó számára. Mivel egy kompresszor működése során a legnagyobb költség a villamos energia (82 %), ezért kiemelt figyelmet szenteltek a magas teljesítménynek és az energiahatékonyságnak. Emellett a kiváló megbízhatóságnak köszönhetően alacsonyak a javítási költségek.

Kompresszor felügyeleti rendszer

iConn Ipar 4.0 web-alapú kompresszor felügyeleti rendszer.

Kompresszoradatok (termelt levegő mennyiség, nyomás, hőfok, üzemóraszámok) online elérése, valamint utólagos statisztikák és jelentések, készítése. Riasztás, figyelmeztetés funkció emailben mind a partnerünk, mind az Imex Szerviztechnika részére. Ennek az információnak a birtokában mi azonnal tudjuk, ha javításra vagy karbantartásra van szükség. A CompAir által biztosított GSM DATA előfizetéssel, bárhol lekérhetők az adatok akár telefonon keresztül is!

A iConn modul 30kW teljesítménytől alapfelszereltség a kompresszorokban, az alap GSM előfizetés teljesen költségmentes a végfelhasználónak. Az iConn modul utólag is beépíthető minden, akár nem CompAir kompresszorba, így partnereinknél akár az egész kompresszor-park felügyelhető távolról a web-alapú felületről. Figyelmeztetés vagy hiba esetén azonnal hibaüzenet érkezik emailben is.

Kompresszor Delcos XL vezérlés

Delcos XL kompresszor vezérlő.

A CompAir kompresszorok Delcos XL magyar nyelvű érintőképernyős vezérléssel vannak felszerelve, amelyek alapkiszerelésben tartalmazzák a gépcsoportvezérlő, és kapcsolóóra funkciót. A gépcsoport vezérlő alkalmas 4 db kompresszor vezérlésére, és az összes szállított mennyiség, ill. nyomás érték mentésére SD kártyára. A kapcsolóóra funkció segítségével heti programozást lehet végezni, és 2 eltérő nyomássávot tudunk beállítani. A vezérlés több külső digitális jelet tud kezelni. Ezek a bemenetek alkalmasak a levegőelőkészítő berendezések üzemi állapotának felügyeletére. A teljes rendszer üzeneteit a kompresszorba beépített ModBus csatlakozáson, vagy digitális jelként szabadon felhasználva tudjuk közvetíteni.

30 kW méretig Delcos Pro vezérlő, magyar nyelvű menüvel, nyomógombos navigációval, 5 digitális bemenettel.

Energiahatékonysági megoldások csavarkompresszorok esetébenMegoldások kompresszor hulladékhő visszanyerésre

Hővisszanyerési opció. Az egyik legegyszerűbb megoldásként a légcsatornát módosítva megoldható az, hogy az üzembe direkt befújjuk a hűtőről távozó forró levegőt, ezzel fűtve a téli hónapokban. De létezik másik megoldás is. Az L-szériás kompresszorok olajkörét módosítva beépítésre kerülhet egy forrasztott lemezes hővisszanyerő hőcserélő. A leválasztó hőcserélő üzem felőli oldalán felmelegítjük a vízközeget, amelyet használati melegvíz előállításra, radiátoros fűtésre vagy az olyan ipari technológiai lépések előmelegítésére lehet használni, ahol emelt hőmérsékleten dolgoznak.

Energiahatékony sűrítőfokozat

Nagyobb fokozattal szerelt "e-modell". Az alap modellek mellett kaphatóak a kiemelkedően hatékony "e-modellek", amelyek a nagyobb sűrítőfokozat miatt alacsonyabb fordulatszámon forognak és 6 %-kal hatékonyabbak átlagosan.

Kompresszor fordulatszám szabályzás

Fordulatszám szabályzós modellek. Mindegyik kompresszor vásárolható frekvenciaváltóval felszerelt változatban is. A változó sűrített levegő igénnyel rendelkező üzemekben, akár 35 % energiamegtakarítás is realizálható.

IE4 villanymotorral szerelt kompresszor

IE4 prémium hatékonyságú villanymotor. A kompresszorok alap esetben IE3 motorokkal vannak felszerelve, de opcióként választható az 1-2 %-kal kevesebb villamos energiát fogyasztó IE4-es motorral szerelt változat.

Csavarkompresszor elektronikus termosztát

Elektronikus vezérlésű termosztát.  55 kW kompresszor mérettől opció. A CompAir egyedi elektronikus szabályzású termosztát szelepe a hálózat felé továbbított levegő hőmérsékletét szabályozza a környezeti paraméterek alapján. A kompresszorba beépített szenzorok továbbítják a mért műszaki paramétereket (mint például páratartalom vagy környezeti hőmérséklet) az elektronikus termosztátnak. Az egyéb befolyásoló paramétereket, mint például a tengerszint feletti magasságot a beüzemelés során manuálisan kell beírni a vezérlésbe. Az információk alapján a szoftver kiszámolja az energetikailag és fizikailag optimális sűrített levegő véghőmérsékletet és ennek megfelelően lépteti az adott állásba a termosztátot. Ez az automata termosztát a környezeti paraméterektől függően akár 5%-kal is tudja javítani az energiahatékonyságot.


Kompakt csavarkompresszor sűrítőfokozat

Könnyű szervizelhetőség, kiváló megbízhatóság

A sűrítőfokozat úgy lett kifejlesztve, hogy az olajszűrő és a termosztát egybe van építve a fokozat házával, amely így kevesebb kompresszor burkolaton belüli tömlőzést, alkatrészt jelent, amely egyrészt kevesebb helyet igényel, másrészt pedig csökkenti az olajszivárgások esélyét, továbbá megkönnyíti a karbantartást.

Automata zsírzók. A prémium hatékonyságú motoron két automata zsírzó van beépítve, amely az előírásoknak megfelelően keni a csapágyakat, amelynek köszönhetően a lehető leghosszabb csapágy-élettartamot lehet elérni. 

Emellett az egész kompresszor úgy lett megalkotva, hogy minél könnyebben lehessen karbantartani, kezdve a szeparátor-tartály kialakításától egészen a Victaulic csőcsatlakozásokig.

CompAir kétfokozatú energiahatékony csavarkompresszor

CompAir L160e-L290e kétfokozatú olajbefecskendezéses csavarkompresszor család.

A CompAir-mérnökök olyan kompresszort terveztek, amelyben 1 villanymotor hajtja a 2 darab rotorpárt, amely egy kompakt házban foglal helyet. Ezért különbözik ez a gépcsalád a piacon található többi kétfokozatú kompresszortól, ugyanis a kiváló energiahatékonyságot ugyanakkora helyet foglalva valósítja meg, mint az egyfokozatú kompresszorok.

8-10% energiamegtakarítás érhető el a standard gépekhez képest. Az alacsony- és magasnyomású fokozatok közötti részen a sűrített levegő le tud hűlni, ami miatt a sűrítési folyamat közelebb fog állni az energetikailag legkedvezőbb izotermikus sűrítési görbéhez. A hihetetlen mértékű energiamegtakarításnak hála a befektetés megtérülési ideje egy év alá csökken.

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár