Vákuumszivattyú szűrő

Az IMEX Filtertechnika hazánk legnagyobb szűrő importőre. Ebből kifolyólag közvetlen kapcsolatban állunk a világ legnagyobb szűrő gyártóival. Levegőszűrőt, olajszűrőt, illetve olajköd leválasztó szeparátor szűrőket biztosítunk a legtöbb vákuumszivattyú márkához. Legyen szó Rietschle, GEV, Busch, Becker, Leybold, DVP, Orion, stb. szivattyúkról egyaránt.

Vákuumszivattyú levegőszűrő

A vákuumszivattyú első "védelmi vonala" a levegőszűrő. A levegőszűrőt úgy tervezték, hogy megakadályozza a szilárd részecskék továbbhaladását a beszívott levegővel. Ezt általánosan egy szűrőházban elhelyezett szál alapú cellulóz vagy szintetikus cellulóz anyag akadályozza meg.

Vákuumszivattyú szűrővákuumszivattyú levegőszűrő leveő szűrő

Vákuumszivattyú olajszűrő

Olajkenésű vákuumszivattyúk esetében az olaj hűt, tömít és kenést biztosít a szivattyú számára. A beszívott levegő a vákuumkamrában találkozik az olajkörrel. Amennyiben a levegőszűrő már nem szűr megfelelően, úgy az olajkörbe szilárd, oda nem való részecskék, szennyeződések juthatnak. Az olajszűrőket úgy tervezik, hogy a lehető legtöbb részecskét megfogjon az olajkörben, ezzel megakadályozva azt, hogy a szennyeződések továbbhaladjanak a szeparátor (olajleválasztó) szűrő felé.

Vákuumszivattyú olajszűrő mann filter w940 w 940

Vákuumszivattyú szeparátor szűrő

Mielőtt a levegő kilép a vákuumszivattyúból, a szeparátor szűrő feladata hogy a levegőből leválasztja a megmaradt olajtartalmat. Általában nem vesszük észre, ha a levegőszűrővel, vagy az olajszűrővel van gondunk, csak később. Azonban ha a szeparátor szűrő eltömődik szennyeződéssel, az olajkenésű vákuumszivattyú melegedni fog, majd a szeparátor szűrőben felgyülemlett szennyeződés miatt az olajjal megtelt szűrőből elkezd "elfüstölni" a drága kenőanyag.vákuumszivattyú szeparátor szűrő olajköd leválasztó szűrő


Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár