PSA Nitrogén generátorok

PSA Nitrogén generátor működés

PSA nitrogén generátor működése.

A levegő 78% nitrogént és 21% oxigént tartalmaz, 1%-nyi egyéb gáz mellett. A nitrogén generátor töltetanyaga a kisebb méretű oxigén molekulákat csapdába ejti, ahogyan áthalad rajta a sűrített környezeti levegő, míg a nagyobb méretű nitrogén molekulák át tudnak haladni ezen.

A működést tekintve ezek a generátorok hasonlóak egy adszorpciós szárítóhoz. Két tartályrész van a berendezésen belül, az egyik folyamatosan nitrogént állít elő, míg a másik regenerálódik. A regeneráció során azt az oxigént, amit a korábbi fázis során gyűjtött a generátor, leválasztjuk a töltetanyagról és lepufogjuk a környezetbe. Ezt a lépést segíti az, hogy a frissen regenerált nitrogén egy részét expandáljuk a tölteten és ezáltal gyorsítjuk a töltet tisztítását. Amikor észleli a berendezés, hogy az előállított nitrogén tisztasága romlana, akkor megtörténik a tartálycsere: a frissen regenerált töltet kezdi a nitrogén előállítását, míg az elhasznált töltet felkészül a megújulásra.

Az N2 gáz a töltet tetején befordul egy nitrogén puffertartályba egy szűrőn keresztül, mielőtt visszatérne a nitrogén generátor egységbe, ahol a berendezés ellenőrzi az előállított nitrogén tisztaságát és beállítja a megfelelő térfogatáramot.

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár