Nitrogén előállítása sűrített levegőből

Nitrogén generátor

Membrán nitrogén generátor

Kis helyigényű, egyszerű berendezés

A legköltséghatékonyabb helyi nitrogén generátor technológia

PSA Nitrogén generátorok

PSA Nitrogén generátorok

Nagytisztaságú, nagymennyiségű nitrogén előállításra

Nyomáslengetéses gázadszorpciós elven működő generátor

Számos ipari és gyártó vállalat használ nitrogént a munkafolyamataik során – ez a színtelen, szagtalan gáz pedig nitrogén generátor segítségével is előállítható. Habár sokan még nitrogéntartály bérlésével biztosítják a gyártáshoz szükséges nitrogénmennyiséget, azonban ez rendkívül költséges eljárás. Ugyanis nitrogén generátor beépítésével megspórolható a bérleti és az újratöltési, illetve a szállítási és adminisztrációs költség is. Tekintse meg kínálatunkat, és forduljon hozzánk bizalommal!

Hogyan működnek a nitrogén generátorok? 

A nitrogén generátorok a sűrített levegőben található nitrogénmolekulákat választják el az oxigénmolekuláktól, hogy a gyártóüzemek tiszta nitrogénnel dolgozhassanak. A nitrogén generálása vagy előállítása membrános és kompresszorhoz kötött nitrogén generátor használatával is történhet. A két technológia közötti választás elsősorban az előállítani kívánt nitrogén minőségén múlik. Tűzesetek megelőzésére például elegendő 90-99%-os tisztaságú nitrogént generálni, amire a membrános generátor tökéletesen megfelelő. Azonban ha a gyártási folyamat kifejezetten magas, akár 99,999%-os tisztaságú nitrogén előállítását követeli meg, akkor a nyomáslengetéses gázadszorpciós (PSA) elven működő nitrogén generátor jelenti a megoldást.

A vállalatok szabályozhatják az előállított nitrogén mennyiségét 

Az előállítandó nitrogénmennyiség pontos szabályozásával, illetve a nyomás és a tisztasági fok vezérlésével igazán energiahatékony módon működhetnek a legkisebb és legnagyobb ipari vállalatok is. Az energiapiac áringadozásai többé nem fognak gondot jelenteni, hiszen egy kiszámítható, szállítási költségektől és késedelmektől mentes módon gondoskodhatnak a nitrogén előállításáról. A nitrogén generátorok használata biztonságtechnikai szempontból is jelentős előrelépés, ugyanis nem szükséges többé nagynyomású nitrogénpalackokat használni és tárolni az üzemekben.

Nitrogén generátor beszerzésével garantáltan megtérül a beruházás, és az üzemeltetési költségek sokkal alacsonyabbak lesznek, mintha nitrogéntartályt bérelnének a vállalatok. Ha bármilyen kérdése felmerült a technológiákkal kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal.

PSA Nitrogén generátorok

A nyomáslengetéses gázadszorpciós (PSA) elven működő nitrogén generátorok először elkülönítik a nitrogént, majd abszorbeálják, azaz megkötik a sűrített levegőáramban található egyéb gázokat, aminek köszönhetően tiszta nitrogén keletkezik. Ezek a generátorok akkor képesek oxigént elvonni a sűrített levegőből, ha a molekulák egy molekuláris szénszűrőhöz kötődnek. A PSA nitrogén generátorok A és B tartállyal rendelkeznek, a tartályok töltete az ún. CMS (Carbon molecular sieve), amely egyfajta aktívszén szűrőanyag. A két tartály az elválasztási és a regenerálási folyamat között, egymást felváltva dolgozik.

A PSA nitrogén generátorok munkája során első lépésként tiszta, sűrített levegő kerül az A tartályba, majd a nitrogénmolekulák sikeresen átjutnak a molekuláris szénszűrő pórusain. Természetesen az oxigénmolekulák – mivel nagyobbak, mint a nitrogénmolekulák – nem férnek át a szűrőn, ezért a gyártóüzem által elvárt tisztaságú nitrogén keletkezik. Az elválasztási fázis végeztével, az A tartályban előállított nitrogén kijut a rendszerből, és azonnal használható, vagy igény szerint tárolható.

Membrán-technológiás nitrogén generátorok

A membrán-technológia sűrített levegőt juttat át az üreges szálú, féligáteresztő membránokon. Ezek az üreges szálak rendkívül kicsik, a keresztmetszetük pedig tökéletes körformát alkot. A generátor moduljának egyik végén sűrített levegő kerül a szálakba, hogy végül a furatokon keresztül érintkezzen a membránnal. A nyomgázok, például a vízgőz és az oxigén gond nélkül áthatolnak, majd távoznak a membránszálon keresztül.

Természetesen a nitrogén továbbra is a membránban marad, majd a kimeneti nyíláson át távozik. A membrán-technológiás nitrogén generátorok legfontosabb előnyei közé tartozik a kompakt méret és az alacsony karbantartási igény, illetve a minimális működési költség is.

Nitrogén generátorral szeretné lejjebb faragni az üzemeltetési költségeit? Vegye fel levegőrendszer szakértőinkkel a kapcsolatot, és mindenben segítünk!

Nitrogén gáz tisztasági szintek
Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár