Blog

Szivárgásvizsgálat a sűrített levegő hálózaton

A sűrített levegő az egyik legdrágább energiahordozó. A szivárgási pontok felderítése és javítása ezért nagyon fontos, mivel költséghatékonyabbá teszi a sűrített levegő előállítást. A vizsgálat és a javítás költsége legtöbbször nagyon alacsony összeg a szivárgások költségéhez képest. Üzemi hálózatokon a hibák legnagyobb mértékben a leállásoknál keletkeznek, kisebb értékű alkatrészeknél (példák: golyóscsap, egyszerű tömítetlenség, tömlőcsatlakozások). Szivárgásvizsgálatot ultrahangos szivárgáskeresővel végezzük.

A táblázatban az látható, hogy adott méretű szivárgó ponton mennyi költségveszteség adódik évente.

Szivárgásvizsgálat

A szivárgási pontok helyzetét az adott csarnok vázlatában pontosan megjelöljük. Külön jegyzőkönyvet készítünk a szivárgási pontok mértékével, és a hiba leírásával. A szivárgási pontokat javításuk megkönnyítése érdekében az adott helyen táblával jelöljük. A szivárgásmérés ideje alatt térfogatárammérést is tudunk végezni, termelés nélküli időszakban ezzel a szivárgás pontos mennyiségét is meg tudjuk adni.

Szivárgásvizsgálat a sűrített levegő hálózaton

Sűrített levegő tömlő csatlakozásnál lévő szivárgás. Gyorsan javítható szivárgási típus, a karbantartócsapat egyszerűen ki tudja javítani.

Szivárgásvizsgálat a sűrített levegő hálózaton

Sűrített levegő PA-tömlő csatlakozóknál tapasztalható szivárgás. Nagyon gyakran a tömlő visszavágásával és újracsatlakoztatásával javítható szivárgás, kvázi új anyag beépítése nélkül. 

Szivárgásvizsgálat a sűrített levegő hálózaton

Festőkabin előtti szűrőház leeresztő szelepénél látható szivárgás.

Szivárgásvizsgálat a sűrített levegő hálózaton

Elzárószerelvény és PA-tömlő csatlakozásánál lévő szivárgás. Tömlő visszavágásával, tömlőcsatlakozó cserével vagy az elzáró szerelvény menetének újratömítésével javítható szivárgás.

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár