A sűrített levegőt -40℃ harmatpontig szárítják

Adszorpciós szárító

Hidegregenerációs adszorpciós szárítók

Hidegregenerációs adszorpciós szárítók

Megbízható technológia kompakt méretben

Az adszorpciós töltet regenerálásához sűrített levegőt használnak fel

Melegregenerációs adszorpciós szárítók

Melegregenerációs adszorpciós szárítók

Környezeti levegő segítségével történő regeneráció

A melegregenerációs adszorpciós szárítók jellemzően alacsonyabb teljes életút költséggel rendelkeznek

Adszorpciós szárító szerepe a sűrített levegő hálózatban

Minden kompresszorház egyik központi eleme a sűrített levegő víztartalmának csökkentését végző szárító. Ezek a berendezések játsszák a központi szerepet abban, hogy a víztartalom csökkenjen, ezáltal megállítsuk a kondenzációt, és az ennek köszönhetően fellépő korróziót. Adszorpciós szárítók esetében beszélhetünk egy plusz jótékony hatásról is, ami pedig a különféle mikroorganizmusok növekedésének a megakadályozása. Az adszorpciós szárítók segítségével elért alacsony harmatpontok megakadályozzák, hogy a sűrített levegővel bekerült mikroorganizmusok tovább tudjanak növekedni, terjedni. 

Adszorpciós szárító felépítése

Adszorpciós szárító működési elve

Az adszorpciós szárítók a sűrített levegőt-20...-40...-70 ℃ harmatpontig szárítják. Ezen szárítók működése azon alapul, hogy a nedvesség minden esetben a lehető legszárazabb közeghez próbál vándorolni. Jelen esetben a vízgőz/pára úgy távozik a sűrített levegőből, hogy a levegőt egy adszorbens tölteten keresztül hajtjuk át. Amikor a levegő találkozik ezzel az anyaggal, a nedves levegőben lévő vízmolekulák a száraz adszorbensen fognak megragadni. Ennek a közegnek van egy fix elnyelő képessége, tehát amint az adszorpciós töltet eléri a kapacitásának határát, akkor már nem tud több vizet felvenni. Ekkor szükséges a töltet regenerálása vagy cseréje. 

A folyamatos üzemeltethetőség érdekében alakították úgy ki az adszorpciós szárítókat, hogy két toronnyal vannak szerelve, amelyekben adszorbens töltet van. A működés során az egyik tornyon keresztül megtörténik a levegő szárítása, ezzel párhuzamosan a másik tornyon el lehet végezni a töltet regenerálást, amely során megfosztjuk a töltetet a víztartalomtól, újra felkészítve azt, hogy a következő ciklusban el tudja látni szárítási feladatát. A regeneráció típusa szerint megkülönböztetünk hideg- és melegregenerációs adszorpciós szárítókat. 

Adszorpciós szárító alkalmazási példák 


Adszorpciós szárító alkalmazási példák

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés