A sűrített levegőt -40℃ harmatpontig szárítják

Adszorpciós szárító

Hidegregenerációs adszorpciós szárítók

Hidegregenerációs adszorpciós szárítók

Megbízható technológia kompakt méretben

Az adszorpciós töltet regenerálásához sűrített levegőt használnak fel

Melegregenerációs adszorpciós szárítók

Melegregenerációs adszorpciós szárítók

Környezeti levegő segítségével történő regeneráció

A melegregenerációs adszorpciós szárítók jellemzően alacsonyabb teljes életút költséggel rendelkeznek

Csökkentse a sűrített levegő víztartalmát, és állítsa meg a kondenzációt adszorpciós szárító segítségével. Akár hideg- vagy melegregenerációs típust keres, alábbi kínálatunkban garantáltan megtalálja a vállalkozásához illő darabot. Moduláris felépítésű és két tartályos berendezések közül egyaránt választhat. Ha még nem tudja, hogy melyik is lenne az ideális döntés, vagy árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal!

Adszorpciós szárító szerepe a sűrített levegő hálózatban

Minden kompresszorház egyik központi eleme a sűrített levegő víztartalmának csökkentését végző szárító. Ezek a berendezések játsszák a központi szerepet abban, hogy a víztartalom csökkenjen, ezáltal megállítsuk a kondenzációt, és az ennek köszönhetően fellépő korróziót. Adszorpciós szárítók esetében beszélhetünk egy plusz jótékony hatásról is, ami pedig a különféle mikroorganizmusok növekedésének a megakadályozása. Az adszorpciós szárítók segítségével elért alacsony harmatpontok megakadályozzák, hogy a sűrített levegővel bekerült mikroorganizmusok tovább tudjanak növekedni, terjedni. 

Adszorpciós szárító felépítése

Adszorpciós szárító működési elve

Az adszorpciós szárítók a sűrített levegőt-20...-40...-70 ℃ harmatpontig szárítják. Ezen szárítók működése azon alapul, hogy a nedvesség minden esetben a lehető legszárazabb közeghez próbál vándorolni. Jelen esetben a vízgőz/pára úgy távozik a sűrített levegőből, hogy a levegőt egy adszorbens tölteten keresztül hajtjuk át. Amikor a levegő találkozik ezzel az anyaggal, a nedves levegőben lévő vízmolekulák a száraz adszorbensen fognak megragadni. Ennek a közegnek van egy fix elnyelő képessége, tehát amint az adszorpciós töltet eléri a kapacitásának határát, akkor már nem tud több vizet felvenni. Ekkor szükséges a töltet regenerálása vagy cseréje. 

A folyamatos üzemeltethetőség érdekében alakították úgy ki az adszorpciós szárítókat, hogy két toronnyal vannak szerelve, amelyekben adszorbens töltet van. A működés során az egyik tornyon keresztül megtörténik a levegő szárítása, ezzel párhuzamosan a másik tornyon el lehet végezni a töltet regenerálást, amely során megfosztjuk a töltetet a víztartalomtól, újra felkészítve azt, hogy a következő ciklusban el tudja látni szárítási feladatát. A regeneráció típusa szerint megkülönböztetünk hideg- és melegregenerációs adszorpciós szárítókat. 

Adszorpciós szárító alkalmazási példák 


Adszorpciós szárító alkalmazási példák

Kínálatunkban hideg- és melegregenerációs adszorpciós szárítók egyaránt kaphatók. Cégünknél kifejezetten ipari célokra használatos berendezések közül választhat. Ha valóban profi és megbízható adszorpciós szárítókat keres, csak görgessen kicsit feljebb, és tekintse meg bátran a termékeinket. Kérdéseivel és árajánlatkéréssel pedig forduljon bizalommal csapatunkhoz!

Back to Top
Bezár
Close
Ajánlatkérés
Pályázat Bezár