CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok
CompAir L160e-L290e kétfokozatú olajbefecskendezéses csavarkompresszor család.

Az iparban már jól ismerik ezt a kompresszorcsaládot a megbízhatóság és a minőség miatt, amit képvisel. A CompAir folyamatosan fejleszti az L-szériát annak érdekében, hogy csúcsra járassa a teljesítményt és az energiahatékonyságot. A CompAir legújabb fejlesztése az, hogy a sűrített levegőt két fokozatban állítja elő a kompresszor, ezáltal olyan energiahatékonyságot eredményezve, amely egyedülálló a piacon. Ez a kompresszor család elérhető 160 kW és 250 kW közötti motorméretekkel szerelve, 5-10 bar nyomás közötti tartományban fix- vagy szabályzott fordulatszámú kivitelben.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok


Németországban gyártott, szabadalmaztatott design. A CompAir-mérnökök olyan kompresszort terveztek, amelyben 1 villanymotor hajtja a 2 darab rotorpárt, amely egy kompakt házban foglal helyet. Ezért különbözik ez a gépcsalád a piacon található többi kétfokozatú kompresszortól, ugyanis a kiváló energiahatékonyságot ugyanakkora helyet foglalva valósítja meg, mint az egyfokozatú kompresszorok.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok


8-10% energiamegtakarítás érhető el a standard gépekhez képest. Az alacsony- és magasnyomású fokozatok közötti részen a sűrített levegő le tud hűlni, ami miatt a sűrítési folyamat közelebb fog állni az energetikailag legkedvezőbb izotermikus sűrítési görbéhez. A hihetetlen mértékű energiamegtakarításnak hála a befektetés megtérülési ideje egy év alá csökken.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

10 év / 44.000 üzemóra garancia a sűrítő fokozatra. A meghibásodásbiztos tengelytömítésnek köszönhető az, hogy a legmagasabb minőség és megbízhatóság elérhető. A fokozat házába beépített olajszűrő és a termosztát miatt kevesebb csőszerelésre van szükség, ami minimalizálja a lehetséges olajszivárgási helyeket. A teljes kompresszorra vonatkozóan 6 év / 44.000 üzemóra a garancia.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

iConn Ipar 4.0 web-alapú kompresszor felügyeleti rendszer. Kompresszoradatok (termelt levegő mennyiség, nyomás, hőfok, üzemóraszámok) online elérése, valamint utólagos statisztikák és jelentések, készítése. Riasztás, figyelmeztetés funkció emailben mind a partnerünk, mind az Imex Szerviztechnika részére. Ennek az információnak a birtokában mi azonnal tudjuk, ha javításra vagy karbantartásra van szükség. A CompAir által biztosított GSM DATA előfizetéssel, bárhol lekérhetők az adatok akár telefonon keresztül is!

Az iConn modul utólag is beépíthető minden, akár nem CompAir kompresszorba, így partnereinknél akár az egész kompresszor-park felügyelhető távolról a web-alapú felületről. Figyelmeztetés vagy hiba esetén azonnal hibaüzenet érkezik emailben is.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

Delcos XL vezérlő. A CompAir kompresszorok Delcos XL magyar nyelvű érintőképernyős vezérléssel vannak felszerelve, amelyek alapkiszerelésben tartalmazzák a gépcsoportvezérlő, és kapcsolóóra funkciót. A gépcsoport vezérlő alkalmas 4 db kompresszor vezérlésére, és az összes szállított mennyiség, ill. nyomás érték mentésére SD kártyára. A kapcsolóóra funkció segítségével heti programozást lehet végezni, és 2 eltérő nyomássávot tudunk beállítani. A vezérlés több külső digitális jelet tud kezelni. Ezek a bemenetek alkalmasak a levegőelőkészítő berendezések üzemi állapotának felügyeletére. A teljes rendszer üzeneteit a kompresszorba beépített ModBus csatlakozáson, vagy digitális jelként szabadon felhasználva tudjuk közvetíteni.

Energiahatékonysági megoldások 

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorokHővisszanyerési opció. Az egyik legegyszerűbb megoldásként a légcsatornát módosítva megoldható az, hogy az üzembe direkt befújjuk a hűtőről távozó forró levegőt, ezzel fűtve a téli hónapokban. De létezik másik megoldás is. Az L-szériás kompresszorok olajkörét módosítva beépítésre kerülhet egy forrasztott lemezes hővisszanyerő hőcserélő. A leválasztó hőcserélő üzem felőli oldalán felmelegítjük a vízközeget, amelyet használati melegvíz előállításra, radiátoros fűtésre vagy az olyan ipari technológiai lépések előmelegítésére lehet használni, ahol emelt hőmérsékleten dolgoznak.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

Frekvenciaváltós ventilátor opcióként. Választható, hogy az olajhűtőre szerelt ventilátor fordulatszáma inverter segítségével legyen szabályozva. Ezáltal optimális lesz az olaj hőmérsékletének szabályzása és energiamegtakarítást ér el az ügyfél.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

Fordulatszám szabályzós modellek. Mindegyik kompresszor vásárolható frekvenciaváltóval felszerelt változatban is. A változó sűrített levegő igénnyel rendelkező üzemekben, akár 35 % energiamegtakarítás is realizálható.

CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok
Alapfelszereltség az IE4 prémium hatékonyságú villanymotor. Az iparági hatékonysági alapkövetelményeket messze túlszárnyaló IE4-es motorral szereli a CompAir ezen kompresszor családjának modelljeit.

Egyszerű szervizelhetőség

Az egész kompresszor úgy lett megalkotva, hogy minél könnyebben lehessen karbantartani, kezdve az olaj szeparátor-tartály kialakításától egészen a Victaulic csőcsatlakozásokig. A levegőszűrő-, olajszűrő- és olajcsere egyszerűbb és gyorsabb folyamat, mint valaha.CompAir kétfokozatú csavarkompresszorok

Automata zsírzók. A prémium hatékonyságú motoron két automata zsírzó van beépítve, amely az előírásoknak megfelelően keni a csapágyakat, amelynek köszönhetően a lehető leghosszabb csapágy-élettartamot lehet elérni.

Back to Top
Close